Własne menu do skomponowania
Menu do własnego skomponowania na krótkie imprezy okolicznościowe
Zupa (jedna do wyboru) – 8 zł
- Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
- Krem z brokuł z płatkami migdałów i groszkiem ptysiowym
- Czysta zupa z borowików z łazankami
- Zupa porowa z boczkiem na wędzonce
Danie gorące (jedno do wyboru) – 15 zł
- Cordon blue w chrupiącej skorupce
- Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego
- Tradycyjny kotlet schabowy z kością
- Medaliony drobiowe po parysku
- De volaille nadziany masełkiem i koperkiem
- Polędwiczki wieprzowe z musem drobiowym w sosie grzybowym
Dodatki (jeden do wyboru) – 4 zł
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Ziemniaki puree
- Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
- Tradycyjne kopytka
- Frytki
Surówki (trzy do wyboru) – 6 zł
- Buraczki na ciepło lub zimno
- Ćwikła z chrzanem
- Marchewka z ananasem
- Kapusta biała/czerwona
- Seler
- Mizeria
- Kapusta po myśliwsku
Przystawka (jedna do wyboru) – 12 zł
- Caprese na chrupiących sałatach
- Pasztet z dziczyzny otulony musem żurawinowym
- Płatki kurczaka podane na kruchej sałatce
- Róże z wędzonego łososia z musem chrzanowym
Deser ( jeden do wyboru) – 10 zł
- Szarlotka na ciepło w sosie waniliowym podana z gałką lodów
- Panna Cotta z musem owocowym
Aksamitny sernik z migdałami w gorącej czekoladzie
- Lody w trzech odsłonach z mix-em owoców pod chmurką śmietankową
- Pucharek Tiramisu
- Jabłko pieczone w miodzie na tafli karmelowej
- Sałatka ze świeżych owoców z miętą w aromacie brandy
Półmisek wędlin i mięs pieczonych (700 gr) – 60 zł
Półmisek śledzi (500 gr) do wyboru – 40 zł
- po krakowsku
- w oleju
- po cygańsku
- z cebulą i rodzynkami
Sałatka salaterka (1000 gr) do wyboru – 30 zł
- tradycyjna jarzynowa,
- z szynką, porem i jajkiem
- grecka z serem feta i oliwkami
- przekładaniec tuńczykowy
- z kurczakiem i ananasem
- pieczarkowa
Kawa lub herbata – 5 zł