Propozycja menu młodzieżowego
Propozycja menu młodzieżowego
typu 18-stka, komers – cena 100 zł/osoba
Danie główne (jedno do wyboru):
- Cordon blue w chrupiącej skorupce
- Tradycyjny kotlet schabowy z kością
- Medaliony drobiowe po parysku
- De volaille nadziany masełkiem i koperkiem
Dodatki (jeden do wyboru):
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Ziemniaki puree
- Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
- Frytki
- Ćwiartki ziemniaczane
Surówki (trzy do wyboru):
- Buraczki na ciepło lub zimno
- Ćwikła z chrzanem
- Marchewka z ananasem
- Kapusta biała/czerwona
- Seler
- Mizeria
- Kapusta po myśliwsku
Danie kolacyjne (jedno do wyboru):
- Polewka staropolska na własnym zakwasie z jajkiem, kiełbasą i grzybami
- Chiliconcarne
- Żurek małopolski podany z klopsikami mięsnymi
- Strogonoff
- Barszczyk czerwony z krokietem z mięsem, grzybami i kapustą
- Barszczyk czerwony z francuskim pasztecikiem
- Barszczyk czerwony z kołdunami
Bufet zimnej płyty:
- Babeczki na słodko
- Babeczki na słono
- Tymbaliki drobiowe
- Koktajlowe pomidorki faszerowane pastą z łososiem
- Wykwintne kanapeczki
- Krakersy z musem w dwóch odsłonach
- Faszerowane pieczarki
Sałatki (jedna do wyboru):
- tradycyjna jarzynowa,
- z szynką, porem i jajkiem
- grecka z serem feta i oliwkami
- przekładaniec tuńczykowy
- z kurczakiem i ananasem
- pieczarkowa
Śledzie (jeden do wyboru):
- po krakowsku
- w oleju
- po cygańsku
- z cebulą i rodzynkami
Napoje bez ograniczeń do spożycia na miejscu w trakcie trwania przyjęcia
- Gorące: kawa, herbata czarna, herbata zielona, herbatki owocowe
- Zimne: soki naturalne, woda mineralna gazowana i niegazowana, napoje gazowane (pepsi cola, mirinda, 7-up)
Potrawy za dodatkową dopłatą do osoby:
Przystawka (jedna do wyboru) – 12 zł
- Caprese na chrupiących sałatach
- Pasztet z dziczyzny otulony musem żurawinowym
- Płatki kurczaka podane na kruchej sałatce
- Róże z wędzonego łososia z musem chrzanowym
Deser ( jeden do wyboru) – 10 zł
- Szarlotka na ciepło w sosie waniliowym podana z gałką lodów
- Panna Cotta z musem owocowym
- Aksamitny sernik z migdałami w gorącej czekoladzie
- Lody w trzech odsłonach z mix-em owoców pod chmurką śmietankową
- Pucharek Tiramisu
- Jabłko pieczone w miodzie na tafli karmelowej
- Sałatka ze świeżych owoców z miętą w aromacie brandy