Propozycja menu młodzieżowego

Propozycja menu młodzieżowego
typu 18-stka, komers – cena 100 zł/osoba

Danie główne (jedno do wyboru):

  • Cordon blue w chrupiącej skorupce
  • Tradycyjny kotlet schabowy z kością
  • Medaliony drobiowe po parysku
  • De volaille nadziany masełkiem i koperkiem

Dodatki (jeden do wyboru):

  • Ziemniaki młode z koperkiem
  • Ziemniaki puree
  • Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
  • Frytki
  • Ćwiartki ziemniaczane

Surówki (trzy do wyboru):

  • Buraczki na ciepło lub zimno
  • Ćwikła z chrzanem
  • Marchewka z ananasem
  • Kapusta biała/czerwona
  • Seler
  • Mizeria
  • Kapusta po myśliwsku

Danie kolacyjne (jedno do wyboru):

  • Polewka staropolska na własnym zakwasie z jajkiem, kiełbasą i grzybami
  • Chiliconcarne
  • Żurek małopolski podany z klopsikami mięsnymi
  • Strogonoff
  • Barszczyk czerwony z krokietem z mięsem, grzybami i kapustą
  • Barszczyk czerwony z francuskim pasztecikiem
  • Barszczyk czerwony z kołdunami

Bufet zimnej płyty:

  • Babeczki na słodko
  • Babeczki na słono
  • Tymbaliki drobiowe
  • Koktajlowe pomidorki faszerowane pastą z łososiem
  • Wykwintne kanapeczki
  • Krakersy z musem w dwóch odsłonach
  • Faszerowane pieczarki

Sałatki (jedna do wyboru):

  • tradycyjna jarzynowa,
  • z szynką, porem i jajkiem
  • grecka z serem feta i oliwkami
  • przekładaniec tuńczykowy
  • z kurczakiem i ananasem
  • pieczarkowa

Śledzie (jeden do wyboru):

  • po krakowsku
  • w oleju
  • po cygańsku
  • z cebulą i rodzynkami

Napoje bez ograniczeń do spożycia na miejscu w trakcie trwania przyjęcia

  • Gorące: kawa, herbata czarna, herbata zielona, herbatki owocowe
  • Zimne: soki naturalne, woda mineralna gazowana i niegazowana, napoje gazowane (pepsi cola, mirinda, 7-up)

Potrawy za dodatkową dopłatą do osoby:

Przystawka (jedna do wyboru) – 12 zł

  • Caprese na chrupiących sałatach
  • Pasztet z dziczyzny otulony musem żurawinowym
  • Płatki kurczaka podane na kruchej sałatce
  • Róże z wędzonego łososia z musem chrzanowym

Deser ( jeden do wyboru) – 10 zł

  • Szarlotka na ciepło w sosie waniliowym podana z gałką lodów
  • Panna Cotta z musem owocowym
  • Aksamitny sernik z migdałami w gorącej czekoladzie
  • Lody w trzech odsłonach z mix-em owoców pod chmurką śmietankową
  • Pucharek Tiramisu
  • Jabłko pieczone w miodzie na tafli karmelowej
  • Sałatka ze świeżych owoców z miętą w aromacie brandy


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress