Wesela

Nowa sala weselna w naszej Restauracji została przygotowana specjalnie z myślą o jednym z najważniejszych wydarzeń w Państwa życiu. Klimatyzowany, nowoczesny, robiący wrażenie lokal oddalony zaledwie kilkanaście minut od Olkusza.

Organizacją wesel zajmujemy się od kilkunastu lat. Doświadczenie pozwala nam zapewnić najlepsze warunki i zaproponować usługi i dodatki, które nie tylko umilą zabawę Państwa gościom, ale uczynią wydarzenie niezapomnianym. Podążając z duchem czasu w roku 2014 lokal przeszedł generalny remont oraz zmieniliśmy jego nazwę. Sala weselna została zoptymalizowana pod organizację wesel. Serdecznie zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć oraz kontaktu z nami. Z przyjemnością dobierzemy ofertę w sposób spełniający wszelkie oczekiwania, zaprezentujemy możliwe warianty i oczywiście pokażemy miejsce, gdzie odbędzie się uroczystość.

Wesele Olkusz – Klucze

Powstaliśmy z myślą o weselach oraz innych przyjęciach zamkniętych. Nie znajdujemy się przy żadnej ruchliwej drodze. Większa kameralność to nasz atut, który w połączeniu ze świetnymi warunkami czynią naszą Restaurację najlepszym wyborem jako miejsce organizacji uroczystości.

Sala weselna Olkusz – Klucze

Przestronna, klimatyzowana, mogąca pomieścić do 140 gości. Z sali jest bezpośrednie wyjście na balkon uprzyjemniający zabawę. Przy lokalu znajduje się zamykany ogródek. Wszystkie dekoracje kwiatowe oraz dekoracje stołów, tworzone są przez współpracujących z nami florystów. Jakość potraw gwarantowana jest przez młodych, utalentowanych kucharzy, pod czujnym okiem Szefa Kuchni. Przy lokalu znajduje się parking.

 
Galeria zdjęć lokalu
 


 

 

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z przykładową ofertą jaką dla Państwa przygotowaliśmy. Oczywiście z przyjemnością przygotujemy inne propozycje jeśli tylko pojawi się takie życzenie.

 

 

Propozycja menu weselnego

Wersja I 160 zł/osoba

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

Zupa (jedna do wyboru):

  • Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
  • Krem z brokuł z płatkami migdałów i groszkiem ptysiowym
  • Zupa porowa z boczkiem na wędzonce

Danie główne (jedno do wyboru):

  • Cordon blue w chrupiącej skorupce
  • Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym w rieslingu
  • Tradycyjny kotlet schabowy z kością
  • Medaliony drobiowe po parysku
  • De volaille nadziany masełkiem i koperkiem
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem

Dodatki (jeden do wyboru):

  • Ziemniaki młode z koperkiem
  • Ziemniaki puree
  • Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
  • Tradycyjne kopytka

Surówki (trzy do wyboru):

  • Buraczki na ciepło lub zimno
  • Ćwikła z chrzanem
  • Marchewka z ananasem
  • Kapusta biała lub czerwona
  • Seler
  • Mizeria
  • Kapusta po myśliwsku

I Danie kolacyjne (jedno do wyboru):

  • Wołowe roladki nadziewane boczkiem i cebulką w ciemnym sosie, serwowane z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
  • Filet drobiowy z warzywami podany z żółtym ryżem i kapustą pekińską
  • Pstrąg pod płatkami migdałów podany na sosie z zielonego szczypiorku z grzanką czosnkową
  • Szaszłyk z karkówki przekładany wędzonką i warzywami podany z opiekanymi cząstkami ziemniaków w mundurkach

II Danie kolacyjne (jedno do wyboru):

  • Polewka staropolska na własnym zakwasie z jajkiem, kiełbasą i grzybami
  • Chiliconcarne
  • Strogonoff
  • Barszczyk czerwony z krokietem z mięsem, grzybami i kapustą
  • Barszczyk czerwony z francuskim pasztecikiem

Bufet zimnej płyty:

  • Półmisek wędlin i mięs pieczonych ( kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, karczek pieczony, pasztet domowy, schab pieczony nadziewany śliwką, boczek rolowany z ziołami)
  • Sałatki (dwie do wyboru):
    • tradycyjna jarzynowa,
    • z szynką, porem i jajkiem
    • grecka z serem feta i oliwkami
    • przekładaniec tuńczykowy
    • z kurczakiem i ananasem
    • pieczarkowa

Śledzie (dwa do wyboru):

  • po krakowsku
  • w oleju
  • po cygańsku
  • z cebulą i rodzynkami

Schab w maladze

Tymbaliki drobiowe i wieprzowe

Jaja nadziewane musem pieczarkowym

Sosy zimne do mięs

Patery owoców

Napoje bez ograniczeń do spożycia na miejscu w trakcie trwania przyjęcia

  • Gorące: kawa, herbata czarna, herbata zielona, herbatki owocowe
  • Zimne: soki naturalne, woda mineralna gazowana i niegazowana, napoje gazowane (pepsi cola, mirinda, 7-up)

Potrawy za dodatkową dopłatą do osoby:

Przystawka (jedna do wyboru) – 12 zł

  • Caprese na chrupiących sałatach
  • Pasztet z dziczyzny otulony musem żurawinowym
  • Płatki kurczaka podane na kruchej sałatce
  • Róże z wędzonego łososia z musem chrzanowym

Deser ( jeden do wyboru) – 10 zł

  • Szarlotka na ciepło w sosie waniliowym podana z gałką lodów
  • Panna Cotta z musem owocowym
  • Aksamitny sernik z migdałami w gorącej czekoladzie
  • Lody w trzech odsłonach z mix-em owoców pod chmurką śmietankową
  • Pucharek Tiramisu
  • Jabłko pieczone w miodzie na tafli karmelowej
  • Sałatka ze świeżych owoców z miętą w aromacie brandy

Ciasta firmowe (ciasta na stół, tort weselny, paczka na wynos-jedna na parę) – 25 zł

Fontanna czekoladowa – 7 zł

Sałatka, śledź, ryba po grecku – każde po 4 zł

Stół wiejski – 10 zł (przy przyjęciu na mniej niż 50 osób całkowity koszt 500 zł)

  • Szynka wędzona, kiełbasa swojska, boczek
  • Kaszanka, pasztetowa, salceson
  • Twaróg, masło wiejskie z czosnkiem, smalec własnej robotyz cebulką, żurawina, sos chrzanowy
  • Ogórki kiszone w kamionce
  • Bochen chleba domowego

Stół ryb wędzonych:

  • Łosoś podany w całości – 80 zł/kg
  • Sum w całości – 60 zł/kg
  • Pstrąg w galarecie – 35 zł/szt
  • Karp w galarecie – 60 zł/szt
  • Pstrąg wędzony – 30 zł/szt
  • Karp wędzony – 45 zł/szt

Deska serów, całkowity koszt – 150zł

 


 

Propozycja menu weselnego
Wersja II 190 zł/osoba

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Powitanie gości weselnych lampką wina musującego

Zupa (jedna do wyboru):

  • Rosół królewski z makaronem lub kołdunami
  • Aksamitny krem pomidorowy pod białą chmurką z prażonymi migdałami
  • Czysta zupa z borowików z łazankami
  • Krem z brokuł z płatkami migdałów i groszkiem ptysiowym

Danie główne (jedno do wyboru):

  • Schab z ananasem, zapiekany serem z nutką żurawiny
  • Filet z kurczaka otoczony chrupiącym boczkiem z sosem bazyliowo-czosnkowym
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana piersią z kurczęcia w sosie z grzybów leśnych lub w sosie z musztardy gruboziarnistej
  • Cordon blue w chrupiącej skorupce
  • Złocisty szwajcar z serem żółtym i pieczarkami
  • Sakiewka z polędwiczek wieprzowych wypełniona leśnymi darami
  • Tradycyjny kotlet schabowy z kością

Dodatki (jeden do wyboru):

  • Ziemniaki młode z koperkiem
  • Ziemniaki puree
  • Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
  • Tradycyjne kopytka

Surówki (trzy do wyboru):

  • Buraczki na ciepło lub zimno
  • Ćwikła z chrzanem
  • Marchewka z ananasem
  • Kapusta biała/czerwona
  • Seler
  • Mizeria
  • Kapusta po myśliwsku

Deser (jeden do wyboru):

  • Szarlotka na ciepło w sosie waniliowym podana z gałką lodów
  • Panna Cotta z musem owocowym
  • Aksamitny sernik z migdałami w gorącej czekoladzie
  • Lody w trzech odsłonach z mix-em owoców pod chmurką śmietankową
  • Pucharek Tiramisu
  • Jabłko pieczone w miodzie na tafli karmelowej
  • Sałatka ze świeżych owoców z miętą w aromacie brandy

I Danie kolacyjne (jedno do wyboru):

  • Pieczona karkówka w musztardzie i miodzie podawana z chrupiącymi ziemniakami z masłem i estragonem i kapustą po myśliwsku
  • Wołowe roladki nadziewane boczkiem i cebulką w ciemnym sosie, serwowane z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
  • Zraz wieprzowy z sosem z grzybów leśnych podany z kaszą okraszoną wędzonką i kapustą pekińską
  • Grillowany indyk z pieczoną gruszką i serem pleśniowym podany z ryżem i warzywami

II Danie kolacyjne (jedno do wyboru):

  • Żeberka duszone w kapuście z kminkiem podane z zapiekanymi ćwiartkami ziemniaków w mundurkach
  • Pstrąg płonący z grzanką czosnkową potraktowany soczystą cytryną
  • Szaszłyk z indyka przekładany wędzonką i warzywami
  • Filet drobiowy z warzywami podany z żółtym ryżem i kapustą pekińską

III Danie kolacyjne (jedno do wyboru):

  • Polewka staropolska na własnym zakwasie z jajkiem, kiełbasą i grzybami
  • Chiliconcarne
  • Żurek małopolski podany z klopsikami mięsnymi
  • Strogonoff
  • Barszczyk czerwony z krokietem z mięsem, grzybami i kapustą
  • Barszczyk czerwony z francuskim pasztecikiem lub włoskim krokietem

Bufet zimnej płyty:

  • Półmisek wędlin i mięs pieczonych ( kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, karczek pieczony, pasztet domowy, schab pieczony nadziewany śliwką, boczek rolowany z ziołami)
  • Galantyna
  • Sałatki (dwie do wyboru):
    • tradycyjna jarzynowa,
    • z szynką, porem i jajkiem
    • grecka z serem feta i oliwkami
    • przekładaniec tuńczykowy
    • z kurczakiem i ananasem
    • pieczarkowa
    • brokułowa

Śledzie (dwa do wyboru):

  • po krakowsku
  • w oleju
  • po cygańsku
  • z cebulą i rodzynkami
  • opiekane

Ryba po grecku

Schab w maladze

Tymbaliki drobiowe i wieprzowe

Jaja nadziewane musem serowo-łososiowym

Sosy zimne do mięs

Patery owoców

Patery ciast firmowych

Napoje bez ograniczeń do spożycia na miejscu w trakcie trwania przyjęcia

  • Gorące: kawa, herbata czarna, herbata zielona, herbatki owocowe
  • Zimne: soki naturalne, woda mineralna gazowana i niegazowana, napoje gazowane (pepsi cola, mirinda, 7-up)

Potrawy za dodatkową dopłatą do osoby:

Przystawka (jedna do wyboru) – 12 zł

  • Caprese na chrupiących sałatach
  • Pasztet z dziczyzny otulony musem żurawinowym
  • Płatki kurczaka podane na kruchej sałatce
  • Róże z wędzonego łososia z musem chrzanowym

Fontanna czekoladowa – 7 zł

Stół wiejski – 10 zł (przy przyjęciu na mniej niż 50 osób całkowity koszt – 500 zł)

  • Szynka wędzona, kiełbasa swojska, boczek
  • Kaszanka, pasztetowa, salceson
  • Twaróg, masło wiejskie z czosnkiem, smalec własnej roboty z cebulką, żurawina, sos chrzanowy
  • Ogórki kiszone w kamionce
  • Bochen chleba domowego

Sałatka, śledź – każde po 4 zł

Stół ryb wędzonych:

  • Łosoś podany w całości – 80 zł/kg
  • Sum w całości – 60 zł/kg
  • Pstrąg w galarecie – 35 zł/szt
  • Karp w galarecie – 60 zł/szt
  • Pstrąg wędzony – 30 zł/szt
  • Karp wędzony – 45 zł/szt

Deska serów, całkowity koszt – 150 zł

Usługi barmańskie – 600 zł + alkohol

Usługi baristów – 600 zł + surowce

 


 

Propozycja menu weselnego

Wersja III 220 zł/osoba

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

Powitanie gości weselnych lampką wina musującego

Przystawka (jedna do wyboru):

 

  • Tatar z łososia wędzonego podany na tostach
  • Carpacio
  • Caprese na chrupiących sałatach
  • Płatki kurczaka podane na kruchej sałatce
  • Terrina z szynki na bagietkach z rukolą i sosem balsamicznym
  • Grillowane polędwiczki wieprzowe na kruchych sałatach

Zupa (jedna do wyboru):

  • Rosół królewski podany z makaronem lub kołdunami
  • Krem z brokuł z płatkami migdałów i groszkiem ptysiowym
  • Aksamitny krem pomidorowy z mozarellą i czosnkowymi grzankami
  • Krem z borowików z grzankami

Danie główne (jedno do wyboru):

  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie owinięte szpekiem lub szynką szwardzwaldzką
  • Roladka z prosięcia faszerowana serkiem topionym i porem podana w sosie z białego wina
  • Sakiewka wieprzowa z rumianymi wątróbkami potraktowana sosem z grzybów leśnych
  • Filet z kaczki pieczony w miodzie i ziołach
  • Schab z ananasem, zapiekany serem z nutką żurawiny
  • Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego
  • Medaliony drobiowe po parysku
  • Tradycyjny kotlet schabowy z kością

Dodatki (jeden do wyboru):

  • Ziemniaki młode z koperkiem
  • Ziemniaki puree
  • Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
  • Tradycyjne kopytka

Surówki (trzy do wyboru):

  • Buraczki na ciepło lub zimno
  • Ćwikła z chrzanem
  • Marchewka z ananasem
  • Kapusta biała/czerwona
  • Seler
  • Mizeria
  • Sałata winegret
  • Kapusta zasmażana

Deser ( jeden do wyboru):

  • Szarlotka na ciepło w sosie waniliowym podana z gałką lodów miętowych
  • Panna Cotta z musem owocowym
  • Aksamitny sernik z migdałami w gorącej czekoladzie
  • Lody w trzech odsłonach z mix-em owoców pod chmurką śmietankową
  • Pucharek Tiramisu
  • Jabłko pieczone w miodzie na tafli karmelowej
  • Sałatka ze świeżych owoców z miętą w aromacie brandy

I Danie kolacyjne (jedno do wyboru):

  • Eskalopki cielęce zapiekane camembertem w jasnym sosie pieczeniowym podane z różą brokułową
  • Wołowe roladki nadziewane boczkiem i cebulką w ciemnym sosie, serwowane z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
  • Udziec indyczy z żurawiną na czerwonym winie z grillowanymi jabłkami
  • Szaszłyk z karkówki w marynacie orzechowej z gruszkami i sałatą z rukoli

II Danie kolacyjne (jedno do wyboru):

  • Sztufada wołowa szpikowana warzywami
  • Łosoś grillowany podany z jaśminowym ryżem i warzywami
  • Zraz wieprzowy z sosem z grzybów leśnych podany z kaszą okraszoną wędzonką
  • Żeberka duszone w kapuście z kminkiem podane z zapiekanymi ćwiartkami ziemniaków w mundurkach

III Danie kolacyjne (jedno do wyboru):

  • Polewka staropolska na własnym zakwasie z jajkiem, kiełbasą i grzybami
  • Chiliconcarne
  • Żurek małopolski podany z klopsikami mięsnymi

Strogonoff

Barszczyk czerwony z krokietem z mięsem, grzybami i kapustą

Barszczyk czerwony z francuskim pasztecikiem lub z krokietem włoskim

Bufet zimnej płyty:

  • Półmisek wędlin i mięs pieczonych ( kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, karczek pieczony, pasztet domowy, schab pieczony nadziewany śliwką, boczek z ziołami)
  • Galantyna
  • Sałatki (trzy do wyboru):
  • tradycyjna jarzynowa,
  • z szynką, porem i jajkiem
  • grecka z serem feta i oliwkami
  • przekładaniec tuńczykowy
  • z kurczakiem i ananasem
  • pieczarkowa
  • orientalna z makaronem ryżowym
  • ryżowa z szynką i prażonym słonecznikiem
  • z tortellini

Śledzie (dwa do wyboru):

  • po krakowsku
  • w oleju
  • po cygańsku
  • z cebulą i rodzynkami
  • opiekane

Ryba po grecku

Medaliony schabowe w galarecie

Tymbaliki wieprzowe i drobiowe

Jaja nadziewane musem serowo-łososiowym

Sosy zimne do mięs

Deska serów

Rożki z musem chrzanowym

Półmiski marynowanych warzyw

Grillowane cukinie z serem feta i suszonym pomidorem

Łosoś wędzony ze szpinakiem

Patery owoców

Ciasta firmowe (ciasta na stół + tort weselny + paczka na wynos na parę)

Napoje bez ograniczeń do spożycia na miejscu w trakcie trwania przyjęcia

  • Gorące: kawa, herbata czarna, herbata zielona, herbatki owocowe
  • Zimne: soki naturalne, woda mineralna gazowana i niegazowana, napoje gazowane (pepsi cola, mirinda, 7-up)

Potrawy za dodatkową dopłatą do osoby:

Fontanna czekoladowa – 7 zł

Stół wiejski – 10 zł (przy przyjęciu na mniej niż 50 osób całkowity koszt 500 zł)

  • Szynka wędzona, kiełbasa swojska, boczek
  • Kaszanka, pasztetowa, salceson
  • Twaróg, masło wiejskie z czosnkiem, smalec własnej roboty z cebulką, żurawina, sos chrzanowy
  • Ogórki kiszone w kamionce
  • Bochen chleba domowego

Stół ryb wędzonych:

  • Łosoś podany w całości – 80 zł/kg
  • Sum w całości – 60 zł/kg
  • Pstrąg w galarecie – 35 zł/szt
  • Karp w galarecie – 60 zł/szt
  • Pstrąg wędzony – 30 zł/szt
  • Karp wędzony – 45 zł/szt

Usługi barmańskie – 600 zł + alkohol

Usługi baristów – 600 zł + surowce



Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress