Wesele – Olkusz
Nowa sala weselna w naszej Restauracji została przygotowana specjalnie z myślą o jednym z najważniejszych wydarzeń w Państwa życiu. Klimatyzowany, nowoczesny, robiący fantastyczne wrażenie lokal jest oddalony zaledwie kilkanaście minut od miejscowości Olkusz.
W odpowiedzi na oczekiwania naszych klientów w 2014 roku wykonaliśmy generalny remont obiektu, zmieniając jego wygląd, a nawet nazwę lokalu. Sala weselna została zoptymalizowana pod organizację wesel oraz dużych przyjęć okolicznościowych, dlatego spełnia najwyższe standardy oraz oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów.
Wesele Olkusz – Klucze
Stworzyliśmy lokal Finezja z myślą o weselach oraz innych eleganckich przyjęciach zamkniętych. Sala na wesele jest oddalona od ruchliwych tras i ulic, dlatego otoczenie gwarantuje ciszę i przyjemny nastrój. Zieleń, spokój i kameralna atmosfera to nasze atuty, które w połączeniu ze świetnymi warunkami czynią naszą Restaurację najlepszym wyborem jako miejsce na przyjęcia weselne.
Sala weselna Olkusz – Klucze
Przestronna, klimatyzowana sala na wesele może pomieścić nawet 140 gości. Nasi klienci doceniają bezpośrednie wyjście na balkon oraz znajdujący się przy lokalu zamykany ogródek. Oba miejsca znacznie uprzyjemniają spędzanie czasu w naszym obiekcie. Przy lokalu znajduje się również duży parking. Wszystkie dekoracje kwiatowe oraz dekoracje stołów na wesele, tworzone są przez współpracujących z nami florystów zgodnie z oczekiwaniami pary młodej. Jakość potraw przygotowywana przez młodych, utalentowanych kucharzy, jest gwarantowana doświadczonego Szefa Kuchni. To właśnie pod jego czujnym okiem powstają wszystkie potrawy i desery.
Wiemy, że każda para młoda ma swoje preferencje odnośnie wystroju, kolorystyki, menu weselnego i wielu innych szczegółów. Uwzględniamy te oczekiwania, tak aby wystrój sali był zgodny z kolorami i motywem przewodnim ślubu i wesela. Dzięki naszej pomocy mogą Państwo spełnić swoje marzenia i zorganizować wesele jak z bajki.
Profesjonalna obsługa
Organizacją wesel zajmujemy się od kilkunastu lat. Dlatego też, organizując wesele w naszej Restauracji mogą Państwo liczyć na naszą pomoc, profesjonalnie doradztwo w zakresie dekoracji sali i wyboru menu. Doświadczenie pozwala nam zapewnić najlepsze warunki i zaproponować usługi oraz dodatki, które nie tylko umilą zabawę Państwa gościom, ale też uczynią wydarzenie niezapomnianym. Udane przyjęcia weselne, to nie tylko Państwa, ale też i nasz sukces. Dlatego cieszymy się wieloma pozytywnymi opiniami.Jeśli jesteście Państwo zainteresowani organizacją przyjęcia weselnego w okolicy miasta Olkusz to serdecznie zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć oraz kontaktu z nami. Z przyjemnością dobierzemy ofertę w sposób spełniający wszelkie oczekiwania, zaprezentujemy możliwe warianty i oczywiście pokażemy miejsce, gdzie odbędzie się uroczystość. Zawsze służymy pomocą i odpowiadamy na wszelkie pytania dotyczące organizacji wesela. Przyjęcia weselne w sali Finezja to najlepszy wybór dla par z Olkusza i okolicznych miejscowości.
Galeria zdjęć lokalu
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z przykładową ofertą jaką dla Państwa przygotowaliśmy. Oczywiście z przyjemnością przygotujemy inne propozycje jeśli tylko pojawi się takie życzenie.
Propozycja menu weselnego
Wersja I 160 zł/osoba
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
- Krem z brokuł z płatkami migdałów i groszkiem ptysiowym
- Zupa porowa z boczkiem na wędzonce
Danie główne (jedno do wyboru):
- Cordon blue w chrupiącej skorupce
- Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym w rieslingu
- Tradycyjny kotlet schabowy z kością
- Medaliony drobiowe po parysku
- De volaille nadziany masełkiem i koperkiem
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem
Dodatki (jeden do wyboru):
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Ziemniaki puree
- Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
- Tradycyjne kopytka
Surówki (trzy do wyboru):
- Buraczki na ciepło lub zimno
- Ćwikła z chrzanem
- Marchewka z ananasem
- Kapusta biała lub czerwona
- Seler
- Mizeria
- Kapusta po myśliwsku
I Danie kolacyjne (jedno do wyboru):
- Wołowe roladki nadziewane boczkiem i cebulką w ciemnym sosie, serwowane z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
- Filet drobiowy z warzywami podany z żółtym ryżem i kapustą pekińską
- Pstrąg pod płatkami migdałów podany na sosie z zielonego szczypiorku z grzanką czosnkową
- Szaszłyk z karkówki przekładany wędzonką i warzywami podany z opiekanymi cząstkami ziemniaków w mundurkach
II Danie kolacyjne (jedno do wyboru):
- Polewka staropolska na własnym zakwasie z jajkiem, kiełbasą i grzybami
- Chiliconcarne
- Strogonoff
- Barszczyk czerwony z krokietem z mięsem, grzybami i kapustą
- Barszczyk czerwony z francuskim pasztecikiem
Bufet zimnej płyty:
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych ( kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, karczek pieczony, pasztet domowy, schab pieczony nadziewany śliwką, boczek rolowany z ziołami)
- Sałatki (dwie do wyboru):
- tradycyjna jarzynowa,
- z szynką, porem i jajkiem
- grecka z serem feta i oliwkami
- przekładaniec tuńczykowy
- z kurczakiem i ananasem
- pieczarkowa
Śledzie (dwa do wyboru):
- po krakowsku
- w oleju
- po cygańsku
- z cebulą i rodzynkami
Schab w maladze
Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
Jaja nadziewane musem pieczarkowym
Sosy zimne do mięs
Patery owoców
Napoje bez ograniczeń do spożycia na miejscu w trakcie trwania przyjęcia
- Gorące: kawa, herbata czarna, herbata zielona, herbatki owocowe
- Zimne: soki naturalne, woda mineralna gazowana i niegazowana, napoje gazowane (pepsi cola, mirinda, 7-up)
Potrawy za dodatkową dopłatą do osoby:
Przystawka (jedna do wyboru) – 12 zł
- Caprese na chrupiących sałatach
- Pasztet z dziczyzny otulony musem żurawinowym
- Płatki kurczaka podane na kruchej sałatce
- Róże z wędzonego łososia z musem chrzanowym
Deser ( jeden do wyboru) – 10 zł
- Szarlotka na ciepło w sosie waniliowym podana z gałką lodów
- Panna Cotta z musem owocowym
- Aksamitny sernik z migdałami w gorącej czekoladzie
- Lody w trzech odsłonach z mix-em owoców pod chmurką śmietankową
- Pucharek Tiramisu
- Jabłko pieczone w miodzie na tafli karmelowej
- Sałatka ze świeżych owoców z miętą w aromacie brandy
Ciasta firmowe (ciasta na stół, tort weselny, paczka na wynos-jedna na parę) – 25 zł
Fontanna czekoladowa – 7 zł
Sałatka, śledź, ryba po grecku – każde po 4 zł
Stół wiejski – 10 zł (przy przyjęciu na mniej niż 50 osób całkowity koszt 500 zł)
- Szynka wędzona, kiełbasa swojska, boczek
- Kaszanka, pasztetowa, salceson
- Twaróg, masło wiejskie z czosnkiem, smalec własnej robotyz cebulką, żurawina, sos chrzanowy
- Ogórki kiszone w kamionce
- Bochen chleba domowego
Stół ryb wędzonych:
- Łosoś podany w całości – 80 zł/kg
- Sum w całości – 60 zł/kg
- Pstrąg w galarecie – 35 zł/szt
- Karp w galarecie – 60 zł/szt
- Pstrąg wędzony – 30 zł/szt
- Karp wędzony – 45 zł/szt
Deska serów, całkowity koszt – 150zł
Propozycja menu weselnego
Wersja II 190 zł/osoba
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Powitanie gości weselnych lampką wina musującego
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół królewski z makaronem lub kołdunami
- Aksamitny krem pomidorowy pod białą chmurką z prażonymi migdałami
- Czysta zupa z borowików z łazankami
- Krem z brokuł z płatkami migdałów i groszkiem ptysiowym
Danie główne (jedno do wyboru):
- Schab z ananasem, zapiekany serem z nutką żurawiny
- Filet z kurczaka otoczony chrupiącym boczkiem z sosem bazyliowo-czosnkowym
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana piersią z kurczęcia w sosie z grzybów leśnych lub w sosie z musztardy gruboziarnistej
- Cordon blue w chrupiącej skorupce
- Złocisty szwajcar z serem żółtym i pieczarkami
- Sakiewka z polędwiczek wieprzowych wypełniona leśnymi darami
- Tradycyjny kotlet schabowy z kością
Dodatki (jeden do wyboru):
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Ziemniaki puree
- Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
- Tradycyjne kopytka
Surówki (trzy do wyboru):
- Buraczki na ciepło lub zimno
- Ćwikła z chrzanem
- Marchewka z ananasem
- Kapusta biała/czerwona
- Seler
- Mizeria
- Kapusta po myśliwsku
Deser (jeden do wyboru):
- Szarlotka na ciepło w sosie waniliowym podana z gałką lodów
- Panna Cotta z musem owocowym
- Aksamitny sernik z migdałami w gorącej czekoladzie
- Lody w trzech odsłonach z mix-em owoców pod chmurką śmietankową
- Pucharek Tiramisu
- Jabłko pieczone w miodzie na tafli karmelowej
- Sałatka ze świeżych owoców z miętą w aromacie brandy
I Danie kolacyjne (jedno do wyboru):
- Pieczona karkówka w musztardzie i miodzie podawana z chrupiącymi ziemniakami z masłem i estragonem i kapustą po myśliwsku
- Wołowe roladki nadziewane boczkiem i cebulką w ciemnym sosie, serwowane z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
- Zraz wieprzowy z sosem z grzybów leśnych podany z kaszą okraszoną wędzonką i kapustą pekińską
- Grillowany indyk z pieczoną gruszką i serem pleśniowym podany z ryżem i warzywami
II Danie kolacyjne (jedno do wyboru):
- Żeberka duszone w kapuście z kminkiem podane z zapiekanymi ćwiartkami ziemniaków w mundurkach
- Pstrąg płonący z grzanką czosnkową potraktowany soczystą cytryną
- Szaszłyk z indyka przekładany wędzonką i warzywami
- Filet drobiowy z warzywami podany z żółtym ryżem i kapustą pekińską
III Danie kolacyjne (jedno do wyboru):
- Polewka staropolska na własnym zakwasie z jajkiem, kiełbasą i grzybami
- Chiliconcarne
- Żurek małopolski podany z klopsikami mięsnymi
- Strogonoff
- Barszczyk czerwony z krokietem z mięsem, grzybami i kapustą
- Barszczyk czerwony z francuskim pasztecikiem lub włoskim krokietem
Bufet zimnej płyty:
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych ( kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, karczek pieczony, pasztet domowy, schab pieczony nadziewany śliwką, boczek rolowany z ziołami)
- Galantyna
- Sałatki (dwie do wyboru):
- tradycyjna jarzynowa,
- z szynką, porem i jajkiem
- grecka z serem feta i oliwkami
- przekładaniec tuńczykowy
- z kurczakiem i ananasem
- pieczarkowa
- brokułowa
Śledzie (dwa do wyboru):
- po krakowsku
- w oleju
- po cygańsku
- z cebulą i rodzynkami
- opiekane
Ryba po grecku
Schab w maladze
Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
Jaja nadziewane musem serowo-łososiowym
Sosy zimne do mięs
Patery owoców
Patery ciast firmowych
Napoje bez ograniczeń do spożycia na miejscu w trakcie trwania przyjęcia
- Gorące: kawa, herbata czarna, herbata zielona, herbatki owocowe
- Zimne: soki naturalne, woda mineralna gazowana i niegazowana, napoje gazowane (pepsi cola, mirinda, 7-up)
Potrawy za dodatkową dopłatą do osoby:
Przystawka (jedna do wyboru) – 12 zł
- Caprese na chrupiących sałatach
- Pasztet z dziczyzny otulony musem żurawinowym
- Płatki kurczaka podane na kruchej sałatce
- Róże z wędzonego łososia z musem chrzanowym
Fontanna czekoladowa – 7 zł
Stół wiejski – 10 zł (przy przyjęciu na mniej niż 50 osób całkowity koszt – 500 zł)
- Szynka wędzona, kiełbasa swojska, boczek
- Kaszanka, pasztetowa, salceson
- Twaróg, masło wiejskie z czosnkiem, smalec własnej roboty z cebulką, żurawina, sos chrzanowy
- Ogórki kiszone w kamionce
- Bochen chleba domowego
Sałatka, śledź – każde po 4 zł
Stół ryb wędzonych:
- Łosoś podany w całości – 80 zł/kg
- Sum w całości – 60 zł/kg
- Pstrąg w galarecie – 35 zł/szt
- Karp w galarecie – 60 zł/szt
- Pstrąg wędzony – 30 zł/szt
- Karp wędzony – 45 zł/szt
Deska serów, całkowity koszt – 150 zł
Usługi barmańskie – 600 zł + alkohol
Usługi baristów – 600 zł + surowce
Propozycja menu weselnego
Wersja III 220 zł/osoba
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Powitanie gości weselnych lampką wina musującego
Przystawka (jedna do wyboru):
- Tatar z łososia wędzonego podany na tostach
- Carpacio
- Caprese na chrupiących sałatach
- Płatki kurczaka podane na kruchej sałatce
- Terrina z szynki na bagietkach z rukolą i sosem balsamicznym
- Grillowane polędwiczki wieprzowe na kruchych sałatach
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół królewski podany z makaronem lub kołdunami
- Krem z brokuł z płatkami migdałów i groszkiem ptysiowym
- Aksamitny krem pomidorowy z mozarellą i czosnkowymi grzankami
- Krem z borowików z grzankami
Danie główne (jedno do wyboru):
- Polędwiczki wieprzowe z serem brie owinięte szpekiem lub szynką szwardzwaldzką
- Roladka z prosięcia faszerowana serkiem topionym i porem podana w sosie z białego wina
- Sakiewka wieprzowa z rumianymi wątróbkami potraktowana sosem z grzybów leśnych
- Filet z kaczki pieczony w miodzie i ziołach
- Schab z ananasem, zapiekany serem z nutką żurawiny
- Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego
- Medaliony drobiowe po parysku
- Tradycyjny kotlet schabowy z kością
Dodatki (jeden do wyboru):
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Ziemniaki puree
- Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
- Tradycyjne kopytka
Surówki (trzy do wyboru):
- Buraczki na ciepło lub zimno
- Ćwikła z chrzanem
- Marchewka z ananasem
- Kapusta biała/czerwona
- Seler
- Mizeria
- Sałata winegret
- Kapusta zasmażana
Deser ( jeden do wyboru):
- Szarlotka na ciepło w sosie waniliowym podana z gałką lodów miętowych
- Panna Cotta z musem owocowym
- Aksamitny sernik z migdałami w gorącej czekoladzie
- Lody w trzech odsłonach z mix-em owoców pod chmurką śmietankową
- Pucharek Tiramisu
- Jabłko pieczone w miodzie na tafli karmelowej
- Sałatka ze świeżych owoców z miętą w aromacie brandy
I Danie kolacyjne (jedno do wyboru):
- Eskalopki cielęce zapiekane camembertem w jasnym sosie pieczeniowym podane z różą brokułową
- Wołowe roladki nadziewane boczkiem i cebulką w ciemnym sosie, serwowane z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
- Udziec indyczy z żurawiną na czerwonym winie z grillowanymi jabłkami
- Szaszłyk z karkówki w marynacie orzechowej z gruszkami i sałatą z rukoli
II Danie kolacyjne (jedno do wyboru):
- Sztufada wołowa szpikowana warzywami
- Łosoś grillowany podany z jaśminowym ryżem i warzywami
- Zraz wieprzowy z sosem z grzybów leśnych podany z kaszą okraszoną wędzonką
- Żeberka duszone w kapuście z kminkiem podane z zapiekanymi ćwiartkami ziemniaków w mundurkach
III Danie kolacyjne (jedno do wyboru):
- Polewka staropolska na własnym zakwasie z jajkiem, kiełbasą i grzybami
- Chiliconcarne
- Żurek małopolski podany z klopsikami mięsnymi
Strogonoff
Barszczyk czerwony z krokietem z mięsem, grzybami i kapustą
Barszczyk czerwony z francuskim pasztecikiem lub z krokietem włoskim
Bufet zimnej płyty:
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych ( kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, karczek pieczony, pasztet domowy, schab pieczony nadziewany śliwką, boczek z ziołami)
- Galantyna
- Sałatki (trzy do wyboru):
- tradycyjna jarzynowa,
- z szynką, porem i jajkiem
- grecka z serem feta i oliwkami
- przekładaniec tuńczykowy
- z kurczakiem i ananasem
- pieczarkowa
- orientalna z makaronem ryżowym
- ryżowa z szynką i prażonym słonecznikiem
- z tortellini
Śledzie (dwa do wyboru):
- po krakowsku
- w oleju
- po cygańsku
- z cebulą i rodzynkami
- opiekane
Ryba po grecku
Medaliony schabowe w galarecie
Tymbaliki wieprzowe i drobiowe
Jaja nadziewane musem serowo-łososiowym
Sosy zimne do mięs
Deska serów
Rożki z musem chrzanowym
Półmiski marynowanych warzyw
Grillowane cukinie z serem feta i suszonym pomidorem
Łosoś wędzony ze szpinakiem
Patery owoców
Ciasta firmowe (ciasta na stół + tort weselny + paczka na wynos na parę)
Napoje bez ograniczeń do spożycia na miejscu w trakcie trwania przyjęcia
- Gorące: kawa, herbata czarna, herbata zielona, herbatki owocowe
- Zimne: soki naturalne, woda mineralna gazowana i niegazowana, napoje gazowane (pepsi cola, mirinda, 7-up)
Potrawy za dodatkową dopłatą do osoby:
Fontanna czekoladowa – 7 zł
Stół wiejski – 10 zł (przy przyjęciu na mniej niż 50 osób całkowity koszt 500 zł)
- Szynka wędzona, kiełbasa swojska, boczek
- Kaszanka, pasztetowa, salceson
- Twaróg, masło wiejskie z czosnkiem, smalec własnej roboty z cebulką, żurawina, sos chrzanowy
- Ogórki kiszone w kamionce
- Bochen chleba domowego
Stół ryb wędzonych:
- Łosoś podany w całości – 80 zł/kg
- Sum w całości – 60 zł/kg
- Pstrąg w galarecie – 35 zł/szt
- Karp w galarecie – 60 zł/szt
- Pstrąg wędzony – 30 zł/szt
- Karp wędzony – 45 zł/szt
Usługi barmańskie – 600 zł + alkohol
Usługi baristów – 600 zł + surowce