Imprezy

Propozycja menu na rok 2014 – 100 zł/osoba

Zupa (jedna do wyboru):

  • Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
  • Krem z brokuł z płatkami migdałów i groszkiem ptysiowym
  • Zupa porowa z boczkiem na wędzonce

Danie główne (jedno do wyboru):

  • Cordon blue w chrupiącej skorupce
  • Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego
  • Tradycyjny kotlet schabowy z kością
  • Medaliony drobiowe po parysku
  • De volaille nadziany masełkiem i koperkiem

Dodatki (jeden do wyboru):

  • Ziemniaki młode z koperkiem
  • Ziemniaki puree
  • Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
  • Tradycyjne kopytka

Surówki (trzy do wyboru):

  • Buraczki na ciepło lub zimno
  • Ćwikła z chrzanem
  • Marchewka z ananasem
  • Kapusta biała/czerwona
  • Seler
  • Mizeria
  • Kapusta po myśliwsku

I Danie kolacyjne (jedno do wyboru):

  • Wołowe roladki nadziewane boczkiem i cebulką w ciemnym sosie, serwowane z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
  • Filet drobiowy z warzywami podany z żółtym ryżem i kapustą pekińską
  • Pstrąg pod płatkami migdałów podany na sosie z zielonego szczypiorku z grzanką czosnkową
  • Szaszłyk z karkówki przekładany wędzonką i warzywami podany z opiekanymi cząstkami ziemniaków w mundurkach

Zimna płyta:

  • Półmisek wędlin i mięs pieczonych ( kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, karczek pieczony, pasztet domowy, schab pieczony, boczek rolowany z ziołami)
  • Sałatki (jedna do wyboru):
    • tradycyjna jarzynowa,
    • z szynką, porem i jajkiem
    • grecka z serem feta i oliwkami
    • przekładaniec tuńczykowy
    • z kurczakiem i ananasem
    • pieczarkowa

Śledzie (jeden do wyboru):

  • po krakowsku
  • w oleju
  • po cygańsku
  • z cebulą i rodzynkami
  • opiekany

Schab w maladze
Jaja nadziewane musem serowo-pieczarkowym

Sosy zimne do mięs

Patery owoców

Napoje bez ograniczeń do spożycia na miejscu w trakcie trwania przyjęcia

  • Gorące: kawa, herbata czarna, herbata zielona, herbatki owocowe
  • Zimne: soki naturalne, woda mineralna gazowana i niegazowana, napoje gazowane (pepsi cola, mirinda, 7-up)

Potrawy za dodatkową dopłatą do osoby:

Przystawka (jedna do wyboru) – 12 zł

  • Caprese na chrupiących sałatach
  • Pasztet z dziczyzny otulony musem żurawinowym
  • Płatki kurczaka podane na kruchej sałatce
  • Róże z wędzonego łososia z musem chrzanowym

Deser ( jeden do wyboru) – 10 zł

  • Szarlotka na ciepło w sosie waniliowym podana z gałką lodów
  • Panna Cotta z musem owocowym
  • Aksamitny sernik z migdałami w gorącej czekoladzie
  • Lody w trzech odsłonach z mix-em owoców pod chmurką śmietankową
  • Pucharek Tiramisu
  • Jabłko pieczone w miodzie na tafli karmelowej
  • Sałatka ze świeżych owoców z miętą w aromacie brandy

Ciasta firmowe (ciasta na stół, tort) – 17 zł

Sałatka – 4 zł

Śledzie – 4 zł

Ryba po grecku – 4 zł

Pomidorki faszerowane musem z łososia – 4 zł

Babeczki na słono lub słodko – 4 zł

Tymbaliki drobiowe lub wieprzowe – 4 zł

Drugie danie kolacyjne – 20 zł

Możliwość wymiany jednego z dań gorących zaproponowanych w ofercie na danie podane niżej – dopł. 8 zł

  • Polędwiczki wieprzowe z serem brie owinięte szpekiem lub szynką szwardzwaldzką
  • Sakiewka wieprzowa z rumianymi wątróbkami potraktowana sosem z grzybów leśnych
  • Królik w sosie śmietanowo – chrzanowym
  • Eskalopki cielęce z camembertem, zapiekane pod plastrami sera, podane w sosie pieczeniowym jasnym z różą brokułową
  • Udziec indyczy z żurawiną na czerwonym winie z grillowanymi jabłkami

Oferta dotyczy imprezy trwającej do 6 godzin



Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress