Imprezy
Propozycja menu na rok 2014 – 100 zł/osoba
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem
- Krem z brokuł z płatkami migdałów i groszkiem ptysiowym
- Zupa porowa z boczkiem na wędzonce
Danie główne (jedno do wyboru):
- Cordon blue w chrupiącej skorupce
- Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego
- Tradycyjny kotlet schabowy z kością
- Medaliony drobiowe po parysku
- De volaille nadziany masełkiem i koperkiem
Dodatki (jeden do wyboru):
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Ziemniaki puree
- Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
- Tradycyjne kopytka
Surówki (trzy do wyboru):
- Buraczki na ciepło lub zimno
- Ćwikła z chrzanem
- Marchewka z ananasem
- Kapusta biała/czerwona
- Seler
- Mizeria
- Kapusta po myśliwsku
I Danie kolacyjne (jedno do wyboru):
- Wołowe roladki nadziewane boczkiem i cebulką w ciemnym sosie, serwowane z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
- Filet drobiowy z warzywami podany z żółtym ryżem i kapustą pekińską
- Pstrąg pod płatkami migdałów podany na sosie z zielonego szczypiorku z grzanką czosnkową
- Szaszłyk z karkówki przekładany wędzonką i warzywami podany z opiekanymi cząstkami ziemniaków w mundurkach
Zimna płyta:
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych ( kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, karczek pieczony, pasztet domowy, schab pieczony, boczek rolowany z ziołami)
- Sałatki (jedna do wyboru):
- tradycyjna jarzynowa,
- z szynką, porem i jajkiem
- grecka z serem feta i oliwkami
- przekładaniec tuńczykowy
- z kurczakiem i ananasem
- pieczarkowa
Śledzie (jeden do wyboru):
- po krakowsku
- w oleju
- po cygańsku
- z cebulą i rodzynkami
- opiekany
Schab w maladze
Jaja nadziewane musem serowo-pieczarkowym
Sosy zimne do mięs
Patery owoców
Napoje bez ograniczeń do spożycia na miejscu w trakcie trwania przyjęcia
- Gorące: kawa, herbata czarna, herbata zielona, herbatki owocowe
- Zimne: soki naturalne, woda mineralna gazowana i niegazowana, napoje gazowane (pepsi cola, mirinda, 7-up)
Potrawy za dodatkową dopłatą do osoby:
Przystawka (jedna do wyboru) – 12 zł
- Caprese na chrupiących sałatach
- Pasztet z dziczyzny otulony musem żurawinowym
- Płatki kurczaka podane na kruchej sałatce
- Róże z wędzonego łososia z musem chrzanowym
Deser ( jeden do wyboru) – 10 zł
- Szarlotka na ciepło w sosie waniliowym podana z gałką lodów
- Panna Cotta z musem owocowym
- Aksamitny sernik z migdałami w gorącej czekoladzie
- Lody w trzech odsłonach z mix-em owoców pod chmurką śmietankową
- Pucharek Tiramisu
- Jabłko pieczone w miodzie na tafli karmelowej
- Sałatka ze świeżych owoców z miętą w aromacie brandy
Ciasta firmowe (ciasta na stół, tort) – 17 zł
Sałatka – 4 zł
Śledzie – 4 zł
Ryba po grecku – 4 zł
Pomidorki faszerowane musem z łososia – 4 zł
Babeczki na słono lub słodko – 4 zł
Tymbaliki drobiowe lub wieprzowe – 4 zł
Drugie danie kolacyjne – 20 zł
Możliwość wymiany jednego z dań gorących zaproponowanych w ofercie na danie podane niżej – dopł. 8 zł
- Polędwiczki wieprzowe z serem brie owinięte szpekiem lub szynką szwardzwaldzką
- Sakiewka wieprzowa z rumianymi wątróbkami potraktowana sosem z grzybów leśnych
- Królik w sosie śmietanowo – chrzanowym
- Eskalopki cielęce z camembertem, zapiekane pod plastrami sera, podane w sosie pieczeniowym jasnym z różą brokułową
- Udziec indyczy z żurawiną na czerwonym winie z grillowanymi jabłkami
Oferta dotyczy imprezy trwającej do 6 godzin